Problema datoriilor de un miliard de euro ale Termoelectrica, catre bugetul de stat si furnizorii de materii prime, este pe cale a se rezolva. Circa trei sferturi din aceasta suma a fost deja stearsa, iar pentru anularea celorlalte restante se cauta in continuare solutii, a declarat, pentru „Adevarul", directorul general al Termoelectrica, Marian Viorel.

„De anul trecut, din decembrie, se tot lucreaza la stergerea acestor datorii. Pentru ceea ce a mai ramas, se cauta in continuare caile de rezolvare", a spus Marian Viorel. Acesta nu a putut sa ne precizeze care este cuantumul exact al sumelor care au fost anulate.

Mai mult, nici de la Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) nu am reusit sa aflam cu exactitate ce datorii la bugetul de stat au fost sterse, in ciuda solicitarii facute in acest sens. Potrivit raspunsului primit de la minister, „directia generala de administrare a marilor contribuabili a aplicat masurile Ordonantei de Urgenta nr. 128/2006, in baza Deciziei Consiliului Concurentei nr. 210/2006".

O ordonanta aprobata pe sest MEF adauga ca, in baza aceluiasi act normativ, au fost anulate si datoriile Termoelectrica la fondul de risc, rezultate din credite externe contractate cu garantia statului si/sau subimprumutate, acumulate pana la 31 decembrie 2005.