Concluziile si propunerile raportului privind situatia justitiei in Romania, intocmit de organizatia Freedom House pentru perioada 2000-2004, a fost dezbatut in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu, a recunoscut ca multe din problemele semnalate in raport sint corecte, cum ar fi conditiile in care lucreaza magistratii sau legislatia falimentului. Pe de alta parte, Diaconescu afirma ca nu este de acord cu privire la modul in care Freedom House exprima aprecieri pe baza unor cauze aflate inca in derulare.

Din partea organizatiei Transparency International, Codru Vrabie a criticat concluziile raportului, prin care sint propuse masuri de restringere a competentelor Parchetului National Anticoruptie.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a accentuat faptul ca legal nu sint definite responsabilitati clare in domeniu, iar activitatea sa va fi concentrata tocmai pe acest aspect.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.