Comitetul interministerial care analizeaza raportul de mediu in proiectul Rosia Montana si-a sistat intrunirile pe termen nelimitat, in timp ce Consiliul Judetean Alba emite certificate de urbanism pe banda rulanta.

La Rosia Montana exista inca anunturi care spun:

„Aceasta proprietate nu este de vinzare“

Proiectul Rosia Montana intra din nou in blocaj, de data aceasta pe termen nelimitat. Comitetul de Analiza Tehnica (CAT) - comisia interministeriala care va face raportul final de mediu si care trebuia sa se intruneasca astazi - a decis sa nu se mai reuneasca pina cind compania nu isi pune actele in ordine, precizeaza surse ministeriale. Din CAT fac parte 16 reprezentanti din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii Publice, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Integrarii Europene, Academia Romana, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si din Administratia Nationala Apele Romane.

Tot astazi, Ministerul Mediului va instiinta oficial Consiliul Judetean Alba ca ultimul certificat de urbanism eliberat de autoritatea locala pentru Rosia Montana Gold Corporation este nul, potrivit acelorasi surse. Certificatul de urbanism emis luni de CJ Alba este al treilea act eliberat de autoritatile judetene, dupa ce primele doua au fost suspendate de Tribunalul Alba in vara lui 2005, respectiv de Tribunalul Cluj in iulie acest an. Ultimul certificat a fost semnat de presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, la doar citeva zile dupa ce instanta a anulat certificatul precedent, semnat tot de Dumitrel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.