Primarul Capitalei, Adriean Videanu, nu vrea sa cedeze Depoul Victoria pentru construirea unor sedii pentru ministere, asa cum i-a cerut Tariceanu, spunand ca prefera sa-l foloseasca in negocierile pentru salvarea Parcului Bordei si ca Executivul are de un an la dispozitie un teren in acest scop.

"Nu cred ca se poate. Intre Palatul Victoria si Depoul Victoria sunt cateva randuri de case. Nu se poate face o legatura intre cele doua cladiri. (...) As prefera sa folosesc terenul in negocierile pentru salvarea Parcului Bordei. Sper ca premierul sa ma inteleaga, pentru ca avem suficiente locuri pentru construirea unor noi sedii pentru ministere", a declarat Videanu pentru NewsIn.

Primarul general al Capitalei a declarat ca Executivul are deja un teren pe care pot fi construite sedii noi pentru ministerele Muncii si Sanatatii, institutii pentru care premierul Tariceanu a cerut terenul pe care se afla Depoul Victoria. Videanu spune ca, in acest scop, Primaria Capitalei a aprobat acum un an Planul Urbanistic Zonal pentru terenul aflat intre Palatul Parlamentului si sediul Academiei Romane, din Calea 13 Septembrie. "Am aprobat planul urbanistic zonal de un an si l-am pus la dispozitia Secretariatului General al Guvernului (SGG n.r.), pentru construirea de sedii guvernamentale", a spus Videanu. Mai mult, primarul general al Capitalei spune ca nu a primit nici o solicitare de la SGG in ceea ce priveste Depoul Victoria, motiv pentru care nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema pana in prezent. "Poate ca cei de la SGG a vazut planul, si-au dat seama ca nu se poate si de aceea nu au facut acea adresa catre primarie", a spus Videanu.

Premierul Tariceanu i-a cerut primarului Videanu, acum doua saptamani, terenul din spatele sediului Guvernului, unde in prezent se afla Depoul Victoria, pentru a construi sedii noi pentru ministerele muncii si sanatatii, acelasi teren fiind oferit de Videanu omului de afaceri Constanda in schimbul parcului Bordei.

"I-am cerut sefului Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, sa trimita o adresa oficiala Primariei Capitalei, prin care sa solicite terenul care este in acest moment utilizat de Depoul Victoria, pentru constructia unor cladiri guvernamentale. (...) Avem un deficit enorm de spatii", a anuntat premierul la finalul sedintei de Guvern din 17 iulie. Tariceanu a argumentat ca, in acest moment, ministerele muncii si sanatatii isi desfasoara activitatea in spatii "improvizate" in cladirea Ministerului de Interne.

Premierul a invocat "spiritul bunei colaborari dintre Guvern si Primarie". "Nu o data Primaria a beneficiat de ajutorul si de sprijinul Guvernului. Cel mai recent exemplu este alocarea unei sume de bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu. (...) I-as solicita domnnului primar Videanu sa analizeze cu bunavointa aceasta cerere", a spus Tariceanu.

Premierului i s-a amintit, de catre ziaristi, ca Depoul Victoria ar fi solicitat de omul de afaceri Costica Constanda, in schimbul Parcului Bordei. "Vreau sa va spun ca eu sunt prim-ministrul Romaniei si nu ma intereseaza afacerile imobliliare", a replicat Tariceanu.

Primarul Capitalei a avut in 16 iulie o intrevedere cu omul de afaceri Costica Constanda, in incercarea de a gasi o solutie pentru salvarea parcului Bordei. Potrivit oficialilor din primarie, intalnirea s-a soldat cu un esec, pentru ca nu-a ajuns la nicio intelegere. Potrivit unor surse insa, Videanu i-ar fi propus lui Constanda un teren situat in spatele Guvernului, pe care se afla depoul RATB Victoria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.