Firma care asigura transportul deseurilor pentru Protan a mai "pierdut" o incarcatura in urma cu zece zile

Politistii giurgiuveni i-au audiat, ieri, pe mai multi reprezentanti ai firmei Protan SA Bucuresti, suspectati ca s-ar afla in spatele infestarii malului raului Arges cu deseuri animaliere. Acestia au negat in continuare ca cele peste 45 de tone de reziduuri, o adevarata bomba ecologica, descoperite pe raza localitatii Adunatii Copaceni (Giurgiu), ar apartine societatii lor.

Deocamdata, anchetatorii nu au declansat urmarirea penala, cercetarile fiind inca in faza de inceput. Cert este ca cele trei camioane, pline ochi cu alte deseuri animaliere, surprinse sambata de politisti pe malul raului Arges, urmau sa-si descarce incarcatura in acelasi loc. Explicatia soferilor, conform careia deseurile urmau sa ajunga, de fapt, la Bacau, pentru a fi incinerate, dar ca s-ar fi abatut din drum pentru a face o baie in Arges, este de-a dreptul ridicola.

Cei trei soferi, Marin Nicolae, Marin Parvu, ambii din Slobozia, si Ionut Cirjoban, din Popesti Leordeni, care, potrivit Protan SA, si-au schimbat traseul prevazut in actele de transport, sambata, pentru a se scalda in Arges, au intrat de fapt fortand bariera de la intrarea in exploatare. Constantin Balaceanu, agentul de paza de la bariera a vazut, in noaptea de joi spre vineri, cum doua masini acoperite au trecut spre malul Argesului.

Dupa un timp s-au intors, fara a-i trezi vreo suspiciune. Sambata, insa, celuilalt portar i s-a parut ca ceva nu este in ordine cu unul dintre autocamioane si i-a cerut soferului sa ridice prelata. "Numai ca acesta si-a ridicat geamul si a fortat bariera, iar dupa el au mai intrat inca doua camioane. Colegul a chemat ajutoare si au putut fi prinsi cu ajutorul oamenilor din cariera care i-au blocat iesirea", a mai spus agentul de paza.

Avize pentru acoperire

Anchetatorii banuiesc ca avizele de insotire emise de societatea bucuresteana la 28 iulie sunt doar o acoperire pentru situatia in care transporturile ar fi fost oprite in trafic de autoritati.

Potrivit politistilor, deseurile animaliere apartin firmei Protan - sucursala Popesti-Leordeni, iar camioanele au fost inchiriate de la SC West Automotors Slobozia. Anchetatorii nu au stabilit inca de unde au fost colectate deseurile. Se stie doar ca este vorba de pui morti si resturi cabaline.

Pentru a-si sustine nevinovatia, reprezentatii Protan SA au declarat ca vor declansa propria ancheta in acest caz. Pana una alta, societatea vrea sa-i scoata tapi ispasitori pe soferii celor trei camioane surprinse de politisti pe malul Argesului, care "si-au incalcat indatoririle de serviciu", schimband traseul prevazut in actele de transport cu intentia de a se scalda in rau.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.