Conform agentiei Mediafax, patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicatiilor aparute dupa operatia de prostata la care a fost supus in cursul aceleiasi zile.

Patriarhul Teoctist a fost operat de adenom de prostata. Duminica, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost la un control medical, la Spitalul Fundeni. Echipa care l-a operat a fost condus de dr. Ionel Sinescu, iar medicii sustineau ca Preafericitul se simtea bine.

Seful Bisericii Ortodoxe Romane s-a calugarit la 13 ani, iar in timpul comunismului a devenit episcop. Ales patriarh in 9 noiembrie 1986, Preafericitul Teoctist si-a pastrat functia si dupa decembrie 1990.

In urma cu 6 luni, patriarhul a implinit 92 de ani. Apropiatii patriarhului spun ca acesta a plecat la spital cu un tonus psihic excelent.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.