Primarul sectorului 5 , Marian Vanghelie, l-a acuzat astazi pe edilul-sef al Capitalei, Adriean Videanu, ca pregateste un tun imobiliar de 100 de milioane de euro, prin participarea indirecta, prin intermediul unei societati pe care o controleaza, la privatizarea abatorului Splai.

Marian Vanghelie a declarat intr-o conferinta de presa ca este pregatit sa il impiedice pe primarul general al Capitalei sa mai dea inca "un tun imobiliar" in Bucuresti, prin preluarea societatii Splai, care are o suprafata de 54 de mii de metri patrati, in zona centrala a orasului, fiind amplasata in sectoarele 3 si 4 pe Splaiul Unirii, la numerele 163 si 265 si avand o valoare imobiliara de 100 de milioane de euro.

Primarul sectorului 5 a mai spus ca, desi societatea Splai a facut nenumarate demersuri pentru a-si lua titlul de proprietate de la primaria Capitalei, acest lucru nu s-a intamplat din cauza unor "interese": "Societatea Splai, fiind cu capital de stat, a facut toate demersurile pentru a-si lua titlul de proprietate. S-a intabulat, dar nu a reusit sa-si ia titlul de proprietate de la Primarie pentru ca nu a existat un interes", a declaratVanghelie, citat de Newsin.

Vanghelie a prezentat ceea "mecanismul" pregatit de Adriean Videanu pentru licitatia de marti, care, in opinia sa, va duce la trecerea abatorului Splai in proprietatea primarului general.

"Domnul Videanu a pregatit pentru licitatia de maine ceva incorect. Primaria Capitalei nedand titlu de proprietate, in momentul de fata societatea Splai privatizeaza de fapt un drept litigios. Urmeaza ca cel care va cumpara societatea Splai sa se judece cu Primaria Capitalei si sa castige titlu de proprietate. Dar, atentie, smecheria domnului Videanu este urmatoarea: una dintre societatile care vor participa maine la licitatie este a dansului si astfel el se va judeca cu Primaria Capitalei, adica tot cu el. In acel moment, surprinzator, Primaria va pierde dreptul de proprietate si Videanu devine proprietar", a prezentat Vanghelie posibilul sistem pus la cale de primarul Videanu pentru preluarea societatii Splai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.