Presedintele Traian Basescu pierde puncte la capitolul incredere, dar ramane totusi pe primul loc, arata un sondaj de opinie realizat luna aceasta de institutul Gallup si comandat de Fundatia Societate Civila. Sondajul mai arata ca premierul urca in top iar.

Traian Basescu a scazut in topul increderii cu 16 procente fata de luna iunie, desi se mentine in continuare pe locul I. El este urmat de Gigi Becali, Calin Popescu Tariceanu - care a crescut 10 procente - si Theodor Stolojan. Ultimii in topul increderii sunt Corneliu Vadim Tudor si Dan Voiculescu.

Peste 50% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului considera ca propunerea Guvernului de majorare a pensiilor este foarte buna si doar 1% considera ca este foarte proasta. In plus, peste 60% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului cred ca propunerea de marire a pensiilor nu va pune in pericol dezvoltarea economica a tarii.

Acelasi sondaj mai arata ca populatia este din ce in ce mai multumita de modul in care premierul Calin Popescu Tariceanu isi exercita atributiile. De altfel, cei chestionati sunt multumiti de activitatea premierului si presedintelui si mai putin multumiti de activitatea Justitiei si a Parlamentului.

Sondajul Gallup mai arata ca, PD ar obtine 41% din voturi daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlaentul European. Pe locul doi in preferintele electoratului se afla PSD cu 20%. El este urmat de PNL cotat cu 12 procente si PNG - 10%. Din totalul celor care au fost intrebati, doar 12% au spus ca nu merg la vot, 28% sunt nehotarati, iar 3% au refuzat sa raspunda sau nu au stiut ce sa raspunda.

Sondajul a fost realizat de Gallup in perioada 19-22 iulie pe un esantion de 1.150 de persoane reprezentativ la nivel national, cu o eroare de plus minus 2,9%.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.