Presedintele le-a explicat fostilor salariati de ce a blocat Legea pensiilor . Acestia i-au facut cadou o aeronava prezidentiala confectionata dintr-un afis electroal

Presedintele Traian Basescu a participat, ieri, la Congresul de constituire a Federatiei Asociatiilor de Pensionari din Romania pentru a-si explica pozitia pe tema Legii pensiilor. Dialogul haotic al sefului statului cu pensionarii s-a desfasurat printre aplauze, vociferari si reprosuri, Basescu avand dificultati in a gestiona discutia. Cand un pensionar i-a facut lui Basescu drept cadou un avion facut dintr-un afis electoral al PD - aluzie la aeronava prezidentiala- , presedintele i-a blamat, vizibil iritat, pe Dan Voiculescu si Ion Iliescu pentru acest gest.

Obsesia sursei de finantare

Seful statului a repetat obsesiv cererea ca Guvernul sa precizeze sursa de finantare a majorarii pensiilor din 2009. "Pe dumneavoastra va pot evita, daca vreau. Dar cu mama si cu socrii ma intalnesc zilnic si-mi va fi foarte greu sa spun "Mama, te-am mintit!", a spus Basescu, referindu-se la posibilitatea nerespectarii angajamentului luat de Guvern. Haosul s-a instaurat cand Basescu a invitat pensionarii la un dialog. Mai multe intrebari i-au fost puse simultan, iar apoi s-a facut coada la microfonul din sala. O pensionara s-a plans ca vecina are o pensie mai mare decat a ei, iar un fost timonier, care s-a adresat cu apelativul "Domnule comandant" (fapt care i-a facut placere presedintelui), s-a intrebat de ce sporurile nu sunt luate in considerare la pensie. Basescu le-a sugerat pensionarilor sa includa acest lucru in programul Federatiei, mai ales ca si el va fi unul dintre beneficiari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.