"Am avut un sprijin politic initial in 2005, dar acesta a scazut treptat. Nu vom avea o justitie reformata in conditiile actualului CSM. Acesta are toate parghiile si lucrurile se vor misca foarte greu", a afirmat Monica Macovei.

In ceea ce priveste infiintarea Agentiei Nationale de Inregitate, Monica Macovei a declarat ca "bete in roate au pus toate partidele cu exceptia PD, iar cele mai mari bete in roate au pus PNL-ul, chiar premierul". Explicatia fostului ministru este simpla: "Niciun partid nu doreste verificarea propriilor parlamentari, functionari publici sau prieteni. La cum este ANI astazi nici nu va exista o verificare eficienta a averilor. Aceste mecanisme de franare se vor opri doar cu alti politicieni", a mai declarat Monica Macovei.

Intrebata cine fura din banii publici Monica Macovei a denuntat in special puterea, dar nu in mod exclusiv: "Primii vizati sunt cei aflati la putere, in functiile publice. Sigur ca se pot face intelegeri: mai iei ceva, mai dai altceva la schimb. Masina de furat merge din plin".