Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat astazi ca printre masurile de urgenta luate de autoritati pentru diminuarea efectelor caniculei se numara reducerea cu 20% a livrarilor de energie pe baza de contracte si suspendarea manevrelor de transport ale Transelectrica.

Reducerea livrarilor de energie are drept scop asigurarea cantitatilor de energie pentru populatie, dat fiind faptul ca temperaturile extrem de ridicate prezinta o situatie cu care sistemul energetic nu s-a mai confruntat pana acum.

In privinta activitatilor de transport al energiei ,Vosganian a precizat ca suspendarea manevrelor pe care Transelectrica le avea programate, nu presupune oprirea activitatii de supraveghere, informeaza NewsIn.
Ministrul Economiei a precizat ca nu se pune problema opririi reactorului nuclear de la Cernavoda deoarece debitele sunt peste nivelul din 2003, cand reactorul a fost oprit timp de luna din cauza secetei. Hidroelectrica are o rezerva in lacuri de 1,8 Terrawatti, cu care poate asigura timp de doua luni necesarul de energie.

O alta masura speciala, a mai adaugat Vosganian, este suspendarea activitatilor miniere de suprafata din Bazinul Olteniei in intervalul 11.00-17.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.