Presedintele Basescu a dezvaluit ca premierul Tariceanu si ministrul Melescanu au introdus pe ordinea de zi a CSAT cumpararea noilor avioane destinate flotilei prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a prezentat ieri documentele oficiale ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din care reiese ca propunerea de redotare cu avioane oficiale a Romaniei, initiata de ROMAVIA, a fost promovata in Consiliu chiar de fruntasii PNL in Guvern: prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Apararii, Teodor Melescanu.

Precizarile au venit dupa doua zile in care seful statului a fost criticat aspru de PSD, dar mai ales de PNL, pentru ca si-ar fi aprobat cumpararea unor noi aeronave prezidentiale. Acuzele la adresa lui Traian Basescu au aparut dupa ce Cotidianul a dezvaluit ca CSAT a decis dotarea flotei ROMAVIA cu aeronave noi, inclusiv cu doua avioane cu dotari speciale (sistem antiracheta si de alimentare in zbor, cabinet medical etc.) care ar urma sa se asemene cu Air Force One al presedintelui Statelor Unite.

Mai mult, din documentele date publicitatii ieri de Administratia Prezidentiala rezulta ca propunerea ROMAVIA de redotare cu noi aeronave a fost inaintata la CSAT chiar de catre premier, exact in perioada in care Traian Basescu nu era prezent la Palatul Cotroceni, fiind suspendat, de Parlament, din functia de presedinte al Romaniei. Documentul iscalit de Tariceanu poarta data de 11 mai a.c., Basescu revenind la Cotroceni in 23 mai a.c.

Cotrocenii considera „descalificant“ faptul ca reprezentantii PNL care au introdus documentul in CSAT, dar si cei ai PSD folosesc acum subiectul pentru „atacuri politice nejustificate impotriva presedintelui Romaniei, in conditiile in care initiativa i-a apartinut Guvernului“. Administratia Prezidentiala subliniaza ca nu dispune de mijloace proprii de transport aerian si reaminteste ca in baza prevederilor legale in vigoare responsabilitatea asigurarii, contra cost, a transportului presedintelui Romaniei revine Ministerului Apararii, prin compania ROMAVIA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.