Accidentul s-a produs duminica dimineata, la ora 4.45, din cauza soferului, care nu a respectat semnul de circulatie ce anunta trecerea trenului.

Acesta a murit dupa ce a ajuns la spital si deocamdata nu se stie de ce nu a oprit la trecerea de cale
erata, avand in vedere ca cei din autocar spun ca au incercat sa-l atentioneze cand au vazut trenul. Cinci dintre persoanele ranite in accident au fost trimise la spitale din Capitala. Doua se afla internate in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca, una a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni si alte doua la Spitalul Universitar. si la Spitalul Judetean din Targoviste se afla internate 13 persoane.

Seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, care a venit la locul tragediei, a spus doar ca le-a cerut agentilor de circulatie sa "intensifice actiunile de combatere a indisciplinei rutiere". Sfaturile si indemnurile de acest gen vin insa cu intarziere, iar accidentele de sfarsit de saptamana devin tot mai dramatice. Acum doua saptamani, pe Autostrada Soarelui a avut loc un accident in lant, in care au fost implicate 19 masini si s-a soldat cu un mort si 12 raniti. Numarul mortilor pe soselele Romaniei se afla in crestere exponentiala. De la inceputul anului si pana acum, au murit sau au fost grav raniti peste 3.500 de oameni.