Aderarea Romåniei la Uniunea Europeana a dat o lovitura grea Monetariei Statului prin desfiintarea frontierelor vamale

Regia s-a trezit ca numarul comenzilor de stampile, sigilii si steme a scazut considerabil. „Produceam in jur de un milion de sigilii pe an pentru vami“, ne-a declarat Mircea Badarau, directorul general al institutiei

Odata cu reducerea efectivelor militare, Monetaria Statului a pierdut din comenzile de insigne, medalii si embleme pentru armata

Astazi, la Monetarie se confectioneaza cu succes obiecte de cult pentru biserici, de la potire si coroane pentru cununii påna la aplicatii de argint pentru racle.

Se anunta concedieri masive la Regia Autonoma Monetaria Statului. Potrivit unui proiect de hotaråre care urmeaza sa ajunga in curånd pe masa guvernului, mai bine de jumatate din totalul de 345 de salariati urmeaza sa fie disponibilizati påna la sfårsitul anului, din lipsa de comenzi.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a dat o lovitura grea Monetariei Statului. Dupa desfiintarea frontierelor vamale, regia s-a trezit ca numarul comenzilor de stampile, sigilii si steme a scazut considerabil. “Produceam in jur de un milion de sigilii pe an pentru vami”, ne-a declarat Mircea Badarau, directorul general al Monetariei. O alta cauza a scaderii comenzilor este modul de organizare a licitatiilor in spatiul comunitar. “Institutiile publice nu mai sunt obligate sa realizeze produsele cu insemnele nationale pe teritoriul tarii, acestea putand sa organizeze licitatii intracomunitare”, mai spune Mircea Badarau.