Paza hi-tech la Sarmizegetusa Regia nu este posibila pentru moment.

Ideea lansata de ministrul culturii Adrian Iorgulescu si de directorul Directiei de Patrimoniu Cultural National din aceeasi institutie, Mircea Angelescu, de a pazi vestigiile dacice cu ajutorul satelitilor si al sistemelor de camere de luat vederi este, la aceasta ora, aproape imposibil de pus in practica.

„Sa fim serios

Anuntul facut de cei doi, miercuri, si preluat de mass-media a provocat portii serioase de ras in randurile arheologilor hunedoreni. Acestia doresc insa sa ramana in anonimat, pentru ca nu-si permit sa se puna rau cu sefii.

„Nu-mi dau seama cum poti sa deosebesti din satelit un cautator de comori dacice de un simplu turist?! Apoi, acele camere de luat vederi, care, chiar daca sunt puse, de cine vor fi pazite? Pot cateva camere video sa acopere o zona de zeci de mii de hectare de masiv muntos impadurit? Sa fim seriosi”, ne-a declarat unul dintre arheologii hunedoreni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.