Generalul Ionel Marin a fost acuzat ca a participat la reprimarea demonstratiilor anticomuniste din decembrie 1989
Traian Basescu a semnat ieri decretele privind eliberarea generalului locotenent Ionel Marin din functia de adjunct al directorului SRI si trecerea acestuia in rezerva. Ionel Marin a fost numit adjunct al directorului SRI in 2001 si a detinut functii de conducere in Ministerul Apararii Nationale, Serviciul de Protectie si Paza, Ministerul de Interne si Directia Generala de Informatii a Apararii. El a fost inaintat in gradul de general de brigada in anul 2000 si a devenit general de divizie in 2002.

In anul 2004 a primit gradul de general-locotenent. In urma cu un an si jumatate, un cotidian central a dezvaluit ca fostul adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii ar fi avut un rol activ in spargerea baricadei de la Intercontinental, in noaptea de 21 decembrie 1989, operatiune soldata cu mai mult de 50 de victime. Chemat in fata Comisiei de control a SRI, Marin a recunoscut ca, in calitate de capitan al Regimentului II mecanizat, a participat, in 1989, in cadrul operatiunilor sub denumirea de cod "Radu cel frumos" la misiuni in punctele Scala si Inter. El a negat insa ca a participat si la spargerea baricadei, asa cum s-a precizat in presa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.