Peste 1 milion de euro - atat cheltuieste administratia prezidentiala si Serviciul de Telecomunicatii Speciale pentru imbogatirea parcurilor auto.

Un semn de intrebare il ridica licitatia prin care Cotroceniul si-a adjudecat zece limuzine intrucat a existat un singur ofertant. Contractul a fost stabilit la valoarea de 1,3 milioane de euro. Jurnalistii de la "Romania Libera" pun la indoiala corectitudinea licitatiei organizate de Administratia Prezidentiala in conditiile in care firma castigatoare a fost singura participanta. Cu toate ca responsabilii cu organizarea licitatiei sustin ca toate procedurile au fost respectate, iar caietul de sarcini nu a continut prevederi restrictive.

Cotroceniul va achizitiona de asemenea un break, doua berline si un furgon de la SC Automobile Dacia SA, contra sumei de aproximativ de 129.000 lei. Si in parcul auto al STS vor intra 25 de autoturisme in valoare de aproximativ 540.000 de euro. Serviciul de Telecomunicatii Speciale a organizat licitatia pentru achizitionarea masinilor de ultima generatie - 19 break si 6 de teren - in luna mai, sustin jurnalistii de la "Romania Libera". Pentru primul segment s-au inscris cinci ofertanti, iar pentru al doilea doar trei. Autoturismele break vor scoate din bugetul STS peste 685.000 lei, iar cele de teren aproape 740.000 fara TVA.

Cele 25 de autovehicule nu sunt singurele achizitii facute de STS anul acesta. Din martie pana in prezent, serviciul a cumparat echipamente radio, autospeciale de transmisiuni, aparate telefonice si aparate de aer conditionat in valoare de peste 7,7 milioane de euro.

STS a primit de la bugetul de stat pentru anul in curs peste 98 milioane de euro. Tot de la bugetul de stat au fost directionate la fondul de premiere circa 1,6 milioane de euro, in timp ce alte 6,5 milioane de euro au fost alocate pentru acoperirea "cheltuielilor salariale in natura". In aceasta categorie intra normele de hrana, uniformele si echipamentele obligatorii, precum si transportul la si de la locul de munca.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.