Electrica a inceput sa cumpere curent de la monopolul rusesc RAO UES, care produce in Transnistria cei 70-90 de megawati vinduti romanilor.
In ciuda pozitiei lui Traian Basescu, Romania s-a mai apropiat de Rusia din punct de vedere energetic
Inter RAO UES, operatorul rus de import si export de energie electrica, a inceput livrarea de electricitate in Romania, pentru prima data dupa anul 1986, a declarat o sursa din companie, citata de agentia de presa rusa Ria Novosti. Energia electrica livrata Romaniei este produsa la o unitate din Republica Moldova, a afirmat sursa. „Am semnat recent un contract cu Romania privind livrarea a 70-90 de megawati de electricitate, de la centrala electrica din Moldova, iar acordul stipuleaza posibilitatea de majorare a acestor exporturi“, a precizat sursa.

Contractul are durata de 12 luni si reprezinta un pas important pentru utilizarea mai eficienta a potentialului companiei Inter RAO UES, subsidiara a grupului Unified Energy System (UES), care detine monopolul pe piata ruseasca de electricitate, a mai spus sursa, care a refuzat sa precizeze valoarea acordului. Anterior, distribuitorul roman de electricitate E.ON Moldova Distributie a anuntat ca intentioneaza sa importe, incepind cu luna iulie, electricitate din Republica Moldova.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.