In urma unei anchete a procurorilor s-a descoperit ca o firma implicata in efectuarea unor lucrari in Delta a spalat bani

Firma senatorului liberal Daniel Ilusca a proiectat toate lucrarile de infrastructura finantate de UE in Tulcea.

Drumuri locale si retele de canalizare din Delta finantate de SAPARD, inutile.

Firma unui ucrainean din Chilia a falsificat facturi pentru finantari PHARE.

Baronii din Delta Dunarii s-au infruptat masiv din banii alocati de UE pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Este vorba de cateva milioane de euro atrase prin intermediul proiectelor SAPARD si PHARE pentru
lucrari de infrastructura locala care s-au dovedit a fi inutile sau greu de demonstrat ca s-au realizat in totalitate. Toate proiectele de executie pentru aceste lucrari au fost realizate de firma Dinamic Construct SRL, care apartine senatorului PNL de Tulcea Daniel Ilusca.

Baronii locali Dan Verbina (PSD) si Daniel Ilusca (PNL), ambii originari din satul Crisan, au reusit sa promoveze o finantare SAPARD de un milion de euro pentru realizarea drumului Crisan-Caraorman. Drumul respectiv a fost finalizat, in urma cu trei ani, de firma Deltacons (apropiata liderilor PSD si PNL din Tulcea), dar nu poate fi utilizat pentru ca proiectantul Ilusca a uitat sa prevada un pod peste Canalul Caraorman. In plus, amenajarile efectuate pentru acest drum la intrarea in satul Caraorman prevazute in proiect au afectat un dig. Ca urmare, anul trecut, satenii au distrus o portiune de cateva sute de metri din drumul SAPARD pentru a reface vechiul dig de aparare a satului de inundatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.