Ministrul internelor, Cristian David, a incalcat legea atunci cand l-a demis, fara o ancheta preliminara si fara o decizie a Consiliului de Disciplina, pe seful Politiei Rutiere, comisarul-sef Dumitru Jianu.

„Daca in cazul sefului Politiei Autostrazi, comisarul-sef Mihai Axente, care era imputernicit la comanda acestei structuri, masura ministrului nu poate fi contestata, in ceea ce-l priveste pe domnul Jianu, ministrul a incalcat legea in proportie de suta la suta.

Si asta intrucat, potrivit Legii nr. 360/2002 (Statutul Politistului), un functionar public numit prin concurs intr-o functie de conducere nu poate fi destituit in acest mod de catre ministru.

Potrivit Ordinului nr. 400/2004, Dumitru Jianu putea fi sanctionat disciplinar, eventual eliberat din functia publica (adica dat afara din politie), doar in urma unei cercetari preliminare si a unei propuneri a Consiliului de Disciplina in acest sens”, a explicat Vasile Licu, liderul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Prolex”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.