Resursele de titei si gaze ale Romaniei mai ajung pentru 14, respectiv 15 ani – se arata in raportul intitulat Strategia energetica a Romaniei in perioada 2007-2020, document intocmit de Ministerul Economiei si Finantelor.
Cifrele sunt ingrijoratoare, insa autorii raportului sustin ca dezvoltarea tehnologica va duce la descoperirea unor noi zacaminte. Conform documentului, rezervele actuale de titei sunt de aproximativ 74 milioane de tone, in timp ce rezervele de gaze ajung la circa 185 miliarde de metri cubi. In ceea ce priveste
productia de titei, aceasta a scazut de la circa 15 milioane de tone in 1976 la doar 5 milioane anul trecut. O situatie similara se inregistreaza si in productia de gaze, care - potrivit documentului - se afla in declin. O solutie pentru redresarea situatiei ar fi dezvoltarea tehnologica, care ar duce la descoperirea de noi zacaminte, dar si modernizarea infrastructurii deja existente.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.