Cromoterapia, aromoterapia, astrologia medicala, yoga si alte practici din medicina alternativa au intrat in legalitate. Colegiul Medicilor din Romania respinge insa practicile care nu sunt dovedite stiintific si sustin ca acestea ar putea pune in pericol sanatatea populatiei. Dupa vizita efectuata in China la sfarsitul lunii februarie, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a aratat impresionat de avantajele si beneficiile medicinei alternative si a promis ca va legifera domeniul.
Cum in Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor s-a bucurat de sustinere, Legea privind organizarea si functionarea activitatilor si practicilor de medicina alternativa a obtinut rapid avizul Parlamentului. Astfel, scriu jurnalistii de la „Gardianul”, practicienii acestui tip de medicina pot obtine, dupa o pregatire de scurta durata, autorizatia de libera practica. Ei isi vor putea deschide centre de ingrijire de sanatate, cu conditia ca in centru sa fie angajat un medic sau un asistent medical.

In lege sunt trecute domeniile de practica in medicina alternativa, conform clasificarii elaborate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Astfel, printre acestea se numara, algoterapia, argiloterapia, terapia prin masaj, campurile electromagnetice, cristaloterapia, astrologia medicala si yoga. Desi in lege se specifica faptul ca domeniile de practica cuprinse in anexa sunt recunoscute pe plan mondial, in tarile Uniunii Europene se practica legal doar acupunctura si homeopatia. In anexa legii romanesti sunt trecute 50 de domenii.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.