Ministrul suspendat al al Comunicatiilor, Zsolt Nagy a studiat ieri dosarul sau in cazul privatizarilor si a decis sa faca o plangere fata de inceperea urmaririi penale, pe motiv ca nu au fost indeplinite conditiile legale pentru punerea sa sub acuzare.

Mai precis, Nagy contesta existenta unor indicii temeinice cu privire la savarsirea unei fapte penale si respectiv, faptul ca ceea ce i se imputa nu este prevazut ca infractiune de legea penala. Zsolt Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, in legatura cu privatizarilor unor societati.

Procurorii inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput demersurile impotriva fostului ministru inca de la sfarsitul anului trecut, iar decretul privind suspendarea lui Nagy a fost semnat de catre presedintele Traian Basescu in luna iunie a acestui an. Anchetatorii ii suspecteaza pe fostul ministru Codrut seres si pe ministrul suspendat Zsolt Nagy de "contributie" la comiterea faptelor de care sunt acuzati Dorinel Mucea, Mihai Donciu, Stamen Stancev si Vadim Benyatov.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.