Ministrul de Externe s-ar bucura ca secretarul de Stat american sa-i citeasca teza despre Ceausescu.

In cadrul recentei intrevederi pe care a avut-o la Washington cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, Adrian Cioroianu a tinut sa-i faca acesteia un cadou inedit: teza sa de doctorat despre Ceausescu, scrisa in limba franceza. Ministrul roman de Externe si-ar dori ca Rice sa o si citeasca: „Mi-as dori sa aiba si timpul sa se uite peste ea. Acum nu stiu cum a apreciat-o, asa sigur ca s-a aratat interesata. Cu siguranta ca a fost politicoasa“, ne-a declarat ministrul de Externe.

Din fericire, oficialul american nu va avea probleme cu limba in care a fost scrisa lucrarea. Ea a inceput sa invete franceza de la trei ani. Nici subiectul tezei nu ar trebui s-o plictiseasca pe Condi, aceasta fiind de-a lungul timpului profesor de studii politice la Universitatea din Standford, specializat pe comunismul est-european.

Ministrul Cioroianu i-a si scris o dedicatie Condoleezzei, una pe care insa nu prea si-o mai aminteste. „Nu mai stiu ce i-am scris ca dedicatie, 'Cu prietenie>>, ceva de genul asta i-am scris in masina, in timp ce ma indreptam spre ea“, spune acesta. Lucrarea a fost publicata in 2004, la Editura Curtea Veche, bineinteles in franceza, si poate fi achizitionata de pe site-ul editurii cu numai 20 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.