Intriga de zile mari pe scena politica. In distributie: Traian Basescu si fiica sa, Viorel Hrebenciuc si fiul sau.

Telenovela in toata regula. Basescu spune ca nu doreste sa devina ruda cu Hrebenciuc ca urmare a relatiei apropiate dintre copiii lor. Ba, mai mult, Basescu utilizeaza cuvinte dure la adresa liderului PSD. Hrebenciuc invoca argumentul respectului fata de fiica presedintelui si nu-i raspunde cu aceeasi moneda. Povestea de iubire dintre Andrei Hrebenciuc si Elena Basescu pare imposibila.

„Mi-ar fi imposibil sa devin ruda, chiar si prin alianta, cu acest om fata de care am un dispret profund pentru felul cum intelege sa faca politica“, a declarat presedinele Traian Basescu, marti seara, la Realitatea TV. Basescu a invocat in repetate rinduri numele lui Hrebenciuc in emisiunea respectiva. L-a inclus, printre altele, intr-o „mafie politica“, alaturi de Bogdan Olteanu (PNL) si Verestoy Attila (UDMR).

Hrebenciuc a replicat ieri, destul de prudent: „Din respect pentru prietena fiului meu refuz sa-i dau replica pe care o merita tatal ei. Sa stea si sa balacareasca cu cine vrea el. Cu Elena Udrea, spre exemplu. Ca asta face acum: excita lumea politica“. Hrebenciuc spune ca Basescu nu pune in mod corect problema atunci cind spune ca nu s-ar incuscri cu el: „Nu asa se pune problema. Cei care iau hotarirea sint fiul meu si cu Elena“. Intrebat daca, personal, are ceva impotriva unei eventuale inrudiri cu Basescu, Viorel Hrebenciuc raspunde: „Nu cred ca as avea o problema“. Hrebenciuc nu-l iarta insa pe Basescu atunci cind vine vorba despre cresterea pensiilor si il ameninta cu demiterea in cazul in care va refuza sa promulge legea.

Relatia apropiata dintre Andrei Hrebenciuc si Elena Basescu a fost confirmata recent pentru ziarul „Libertatea“ de catre Viorel Hrebenciuc. Acesta a spus ca legatura dintre cei doi tineri „a inceput acum sase luni, dar n-a aflat presa pina acum“. Acelasi Hrebenciuc declara insa pe 21 martie 2007, pentru Cotidianul: „Da, e o relatie intre baiatul meu si fata lui Basescu. Dar nu e nici pe departe o poveste de dragoste. Mai e mult pina acolo“. Surse din apropierea familiei Hrebenciuc ne-au declarat ieri ca Andrei „nu a prezentat-o inca pe Elena familiei si nici invers“. Cei doi se intilnesc insa, potrivit acelorasi surse, „mai des la Andrei acasa, care, desi locuieste in aceeasi casa cu tatal, are intrare separata“. Elena Basescu locuieste cu familia si, din informatiile noastre, Andrei Hrebenciuc a fost de mai multe ori in vizita la familia Basescu.

In ultima vreme, Traian Basescu si Viorel Hrebenciuc si-au transmis in public cuvinte foarte dure. „Ma vedeti pe mine negociind cu un sobolan rozaliu cum este Viorel Hrebenciuc?“, se intreba Basescu, pe 10 mai, dupa ce a fost acuzat ca a avut mai multe intrevederi de taina cu liderul deputatilor PSD. Hrebenciuc a reactionat imediat atunci: „Diferenta majora dintre mine si Basescu e aceea ca eu sint intotdeauna treaz, iar el e beat. Daca nu mai tine minte ce am vorbit, asta e din cauza cantitatii foarte mari de whisky pe care a ingurgitat-o. Nu e vina mea. (...) Si pentru ca Basescu a adus vorba de mirosuri, il sfatuiesc sa se spele si sa nu mai miroasa a transpiratie“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.