Tariceanu a declarat ca isi va da demisia daca va trebui sa faca "un compromis grav, o abatere de la programul de guvernare, de exemplu daca Parlamentul ar incerca sa atenteze la cota unica".

Invitat ieri seara in prima editie a emisiunii "1 si 1", gazduita de jurnalistii Adrian Ursu si Ion M. Ionita, primul-ministru a apreciat ca "PSD incearca sa se lipeasca " de proiectul ajorarii pensiilor intrucat o buna parte din electoratul PSD este afectata de aceasta hotarare. Tariceanu a mai adaugat insaca proiectul este in fapt, "masura a Guvernului".

Premierul a explicat ca majorarea pensiilor este posibila datorita maririi salariilor si cresterii din economie. "Reducerea CAS-ului va fi de 6 % din 2008, vom vedea ce masuri vom putea face pentru aceasta ajustare", a mai spus Tariceanu. "Ar fi o tragedie sa continuam pensionarile anticipate", a apreciat premierul.

De asemenea, premierul a mai precizat ca data alegerilor europarlamentare va fi stabilita de catre Guvern, insa numai dupa reluarea activitatii parlamentare, in septembrie.

Alegerile europarlamentare se vor desfasura pana in decembrie, iar temele din campania electorala ar trebui sa fie despre institutiile si temele europene, a declarat Tariceanu. "UDMR a disecat proiectul votului uninominal" si va sustine proiectul: "Nu vad ratiunea unui referendum pe acest subiect", a precizat premierul.

Legalizarea prostitutiei, propusa in emisiune de Adrian Ursu, pentru atragerea fondurilor la buget, ar duce, in opinia premierului, nu numai la implicatiile fiscale, ci si la probleme mult mai dificile in ceea ce le priveste pe femei, care devin victime ale retelelor de proxenetism si ale traficului de carne vie. Evaziunea fiscala a fost subliniata, insa, de premier in zona panificatiei si a barurilor si restaurantelor, informeaza Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.