Potrivit unui comunicat remis ieri, proiectul de lege initiat de Marius Marinescu prevede ca, prin derogare de la prevederile art. 7 din Legea nr. 33 din 1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, sa se declare de utilitate publica terenul de 3,3 hectare situat in Bucuresti, in zona �Parcul Bordei�, incadrat in PUG ca zona V4. �Primaria Capitalei va indeplini toate formalitatile in vederea solicitarii instantei judecatoresti competente a exproprierii terenului mai sus mentionat, dupa o dreapta si prealabila despagubire. Guvernul Romaniei va urmari aducerea la indeplinire a prevederilor prezentei legi�, se mai arata in initiativa senatorului PD.

Marius Marinescu mai informeaza ca peste zece organizatii non-guvernamentale si asociatii profesionale, printre care si Partidul Verde, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Liga Luptatorilor Revolutionari Sportivi si Liga de Box Profesionist din Romania, si-au anuntat, pe 28 iunie, sustinerea pentru initiativa legislativa privind declararea terenului din zona Parcului Bordei teren de utilitate publica.

Sustinatorii initiativei, reprezentanti a peste 900.000 de cetateni, fac un apel catre locuitorii Bucurestiului, de a se prezenta in fata Primariei Capitalei pe 3 iulie, la ora 10.00, pentru a trage un semnal de alarma privind pericolul de parcelizare a spatiior verzi din oras. Senatorul democrat mai spune ca reprezentantii ONG-urilor cu care s-a intalnit joi au fost de parere ca ar fi corect ca Primaria Capitalei sa se rezume la despagubirea lui Costica Constanda, iar Parcul Bordei sa redevina al bucurestenilor.