Castelul Bran va fi vandut in termen de 60 de zile. Firma americana Baytree Capital Associates a fost aleasa de familia Dominic de Habsburg sa se ocupe de vanzarea castelului si a imprejurimilor sale.

„Vor sa vanda cat mai repede intreaga proprietate, dar totusi sunt extrem de exigenti cand vine vorba de cumparator”, a declarat directorul firmei Baytre, Michael Gardner, informeaza Antena 3.

Desi nu a dorit sa estimeze valoarea de piata proprietatii, Gardner crede ca ar fi vorba de o suma in euro, cu noua zerouri (miliarde) .Potrivit acestuia, cel mai probabil cumparatorul va fi de pe continentul european.

Castelul a fost construit initial ca o fortareata in calea turcilor si a folosit ca resedinta regala incepand cu 1920. Cladirile auxiliare acestuia sunt la 20 de minute de un aeroport international aflat inca in constructie langa Brasov, fapt ce ar putea creste semnificativ valoarea sa.

„Desi ar accepta un proprietar care sa valorifice potentialul turistic al imobilului, proprietarii nu doresc ca acesta sa transforme castelul in ceva prea comercial, cum ar fi un parc de distractii numit Taramul Vampirilor”, a mai adaugat Gardner, precizand totusi ca autoritatile romane mai au inca doi ani pentru a valorifica potentialul turistic al castelului, cifrat la 450.000 de vizitatori pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.