Comunitatea romaneasca solicita redeschiderea bisericii Tre Fontane din Roma
Aproape 30 de romani s-au aflat miercuri dimineata, in Aula Paul al VI-lea de la Vatican, printre cei aproape zece mii de oameni veniti din toate colturile lumii pentru a participa la audienta generala acordata saptaminal de Papa Benedict al XVI -lea. Romanii, reprezentanti ai Asociatiei Romanilor din Italia, solicitasera in prealabil Sfintului Scaun, intr-o scrisoare, redeschiderea bisericii Tre Fontane, din Roma, pentru uzul liturgic al comunitatii romanesti.

Audienta acordata de papa Benedict al XIV-lea a decurs dupa un ritual precis. Miile de oameni veniti din toata lumea - din Italia, Uganda, Chile, Australia, Statele Unite, Franta, Spania, Germania, Malawi, Portugalia, Coreea - ori in grupuri, ori individual, unii, in carucioare cu rotile - au asteptat inca de la ora 9,00 dimineata, la colonatul lui Bernini deschiderea portilor salii de audienta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.