20 de propuneri de ambasadori, inaintate de ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, presedintelui Traian Basescu asteapta in continuare OK-ul sefului statului, pentru a fi validate. Pe lista sunt capitale importante precum Londra, Washington si Moscova.
Traian Basescu intarzie insa sa-si dea acordul, desi o parte a celor propusi a trecut deja de audierile obligatorii din Comisiile de politica externa ale Parlamentului.

LISTA. Pe langa Adrian Vierita si Iulian Buga, propusi de Cioroianu pentru capitalele Marii Britanii si, respectiv, Statelor Unite ale Americii, lista trimisa de MAE la Cotroceni ii mai cuprinde pe Ana Voicu pentru Australia, Ovidiu Dranga pentru Belgia, Valentin Naumescu pentru Coreea de Sud, Yvette Fulicea pentru Cuba, Ionel Nicu Sava pentru Elvetia, Valer Gheorghe pentru Filipine, Eduard Iosiper pentru Israel, Razvan Rusu pentru Italia, Calin Fabian pentru Olanda, Ion Pascu pentru Turcia. Lista este completata de Nicolae Ropotean, propus ambasador in Albania, Ion Valcu - Argentina, Daniel Banu - Bosnia-Hertegovina, Theodor Baconski - Franta, Emil Rapcea - Kazahstan si Traian Hristea - Rusia. De asemenea, Simona Miculescu si Cornel Feruta sunt propusi pentru misiunile din New York si, respectiv, Viena.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.