Cati politicieni bulgari ar trebui asasinati pentru ca executivul european să publice un raport cu adevarat critic?, se intreabă comentatorul de politică externa al cotidianului, Bronwen Maddox.

Romania este cazul mai fericit, comenteaza Times, in care fie si coruptia este preferabila oricum interminabilei saga de asasinate ale unor figuri proeminente din Bulgaria. Judecatorii acestei tari sunt platiti prea prost pentru a putea ignora mita, iar instantele tergiverseaza punerea sub acuzare a celor puternici.

Tonul Comisiei, de rabdare deliberata, devine incredibil, scrie The Times. Pe ce isi intemeiaza Comisia indulgenta manifestata in privinta Agentiei Nationale pentru Integritate?, se intreaba comentatorul. In timpul negocierilor de aderare, Romania a spus lucrurile corecte, dar a facut foarte putine si inca se intampla asa, considera Bronwen Maddox.

Insa cea care socheaza este Bulgaria: mai mult de 155 de asasinate la comanda au fost comise in public din 2000, potrivit statisticilor Ministerului de Interne. Sa fii bogat, sa te implici in politica, sa fii presedinte al clubului de fotbal Lokomotiv Plovdiv - toate acestea s-au dovedit in mod repetat a fi letale.

Comisia si-a exprimat "marea ingrijorare" in legatura cu asasinarea unor politicieni locali in acest an si cu lipsa unor inculpari sau condamnari. Retinandu-si propriile critici, Comisia nu a facut Bulgariei si nici UE nici un bine, conchide The Times.