Romania scapa de clauza de salvgardare dar risca sanctiuni pe viitor, daca nu respecta obictivele formulate, informeaza Newsin.

Comisia Europeana a informat astazi Romania si Bulgaria ca au facut progrese insuficiente in privinta combaterii coruptiei si ca atare, cele doua tari raman sub monitorizare inca 2 ani.

Comisia a adoptat rapoartele privitoare la cele doua tari avertizand ca nu este loc de autosuficienta, in pofida unor progrese realizate in remedierea deficientelor din justitie si afaceri interne.

Principalele nemultumiri ale CE la adresa Romaniei vizeaza lacunele din Legea Agentiei Nationale de Integritate, conflictele de interese din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii precum si cazurile de coruptie la nivel inalt, care au fost suspendate pe motive de neconstitutionalitate.

Comisia a apreciat insa ca este prea devreme pentru a decide posibile sanctiuni sau pentru a elimina complet acest risc pentru cele doua state, care au aderat in ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.