Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat miercuri seara la Parchetul General, pentru a afla oficial acuzatiile care i se aduc intr-un dosar privind moartea a patru persoane in noaptea de 13 spre 14 iunie 1990, relateaza Mediafax.Fostul presedinte Ion Iliescu a luat la cunostinta, oficial, de acuzatiile care i se aduc in dosarul privind moartea a patru persoane in timpul evenimentelor din noaptea de 13-14 iunie 1990. Iliescu s-a intalnit, miercuri, timp de peste patru ore, cu procurorul care conduce ancheta in acest dosar, magistratul militar Dan Voinea.
In timpul intalnirii, Iliescu a primit probele stranse de procurori, el semnand rezolutia procurorilor prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa, relateaza Rompres.
'Am primit niste documente care se refera la anumite fapte, la care noi ne pregatim apararea. Am semnat un proces verbal de aducere la cunostinta a faptelor care pot fi luate in discutie ca incriminatoare, faptul ca au fost niste victime si ca asta ar fi rezultat din dispozitiile pe care eu le-am dat armatei ca sa apere ordinea publica in aceasta tara', a declarat Ion Iliescu la iesirea din Parchet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.