Casa Regala a Romaniei a ales o parte a baricadei in lupta pentru Rosia Montana. Principesa Margareta s-a alaturat Academiei Romane si Fundatiei Soros, incercand sa-i convinga pe cei aflati astazi la putere ca proiectul minier promovat de Gabriel Resources va distruge patrimoniul national. Sambata, Alteta Sa, alaturi de Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, si Renate Weber, presedinta Fundatiei Soros, va participa la inaugurarea „Centrului de Informare Rosia Montana“, prin care se vor urmari deciziile luate la nivel local si se vor informa oamenii despre pericolele proiectului minier.

Casa Regala a Romåniei se alatura Fundatiei Soros si Academiei Romåne in incercarea de a salva Rosia Montana. Principesa Margareta va participa in acest sfårsit de saptamåna la inaugurarea “Centrului de informare Rosia Montana”, care va urmari procesul decizional la nivel local si va ajuta localnicii sa aleaga varianta cea mai buna de dezvoltare a zonei.

Societatea civila incearca de cativa ani sa opreasca distrugerile pe care proiectul Gabriel Resources le va face la Rosia Montana. Daca proiectul minier va fi pus in practica, mii de oameni vor ramane fara case si o buna parte din patrimoniul national va disparea. Vor fi rase de pe suprafata pamantului 10 biserici, 5 cimitire, 41 de case de patrimoniu, dar se vor distruge si galeriile romane sau vestigiile arheologice din zeci de situri care impanzesc zona. Patru munti vor fi decopertati. Beneficiile trambitate de Gabriel Resources sunt insa dubioase. Viitorii exploatatori promit investitii majore in zona, locuri de munca si multe avantaje implicite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.