Prezent la intalnirea de ieri dimineata a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Romania nu se confrunta inca cu o criza de apa, informeaza Antena 3.

Cu privire la lipsa de reactie a autoritatilor la care facea referire seful statului, Tariceanu a declarat ca „Guvernul a luat primele masuri in ianuarie, iar in martie am adoptat primele masuri de alocare de fonduri suplimentare pentru realizarea de irigatii”. De altfel, conform datelor relevate de catre premier, in prezent sunt irigate peste 200.000 de hectare.

Cu toate acestea, Tariceanu a solicitat ministrului de Interne, Cristian David, sa conceapa urgent un plan de combatere a secetei.

Din estimarile primului ministru, in lunile iulie si august, nu vor exista restrictii de nici un fel de natura in bazinele hidrografice din Romania. Premierul a tinut sa adauge in interventia sa ca face o referire clara „la cei care vorbesc dupa ureche si lanseaza mesaje alarmante”.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.