Presedintele Traian Basescu acuza faptul ca desemnarea lui Alexandru Sassu in functia de presedinte-director general al TVR s-a realizat in urma unui “troc politic" intre PNL si PSD.

“Postul de presedinte-director general al SRTv, in loc sa fie atribuit pe criterii de competenta si de neutralitate politica, a ajuns obiectul unui troc politic intre PNL si PSD", sustine seful statului intr-o scrisoare trimisa presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. In acest sens, Basescu considera ca “validarea de catre Camerele reunite (astazi - n.r.) a rezultatului acestui aranjament ar constitui un semnal negativ la adresa principiului echidistantei in activitatea televiziunii nationale". Seful statului aminteste faptul ca, in “ultimul timp, organizatii neguvernamentale, reprezentanti ai societatii civile din Romcuznia, dar si din restul UE au denuntat aceasta procedura, pentru ca ea duce la o politizare periculoasa a institutiei publice de televiziune".

Presedintele nu omite sa invoce si faptul ca in 2005 a refuzat sa desemneze un reprezentant al Presedintiei in vechiul Consiliu de Administratie “tocmai pentru a impulsiona schimbarea Legii SRTv si depolitizarea definitiva a acestei institutii". Basescu explica si motivele pentru care si-a desemnat acum un reprezentant in Consiliu: “Am desemnat pentru acest Consiliu de Administratie un candidat neangajat politic, selectat din mediul academic, pornind de la premisa ca actuala situatie este una de tranzitie. Apreciez ca toate partidele ar fi trebuit sa-si desemneze reprezentantii potrivit aceluiasi principiu al neangajarii politice", spune Basescu.

Cotidianul a relatat despre existenta unei intelegeri intre PNL si PSD pentru efectuarea unei rocade intre posturile de presedinte la TVR si CNA. De altfel, liberalii l-au sustinut pina acum pe Alexandru Sassu in toate demersurile care s-au facut pentru oficializarea acestuia in fruntea TVR. Se pare insa ca PSD nu este deloc dispus sa se tina de cuvint si sa cedeze sefia CNA.