Controversa intre Ministerul Afacerilor Externe si cotidianul "Ziua" pe tema modului in care a fost tratat Adrian Cioroianu de catre vamesii americani.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat ieri, intr-un comunicat transmis presei, ca vizita ministrului Adrian Cioroianu in Statele Unite ale Americii a decurs fara probleme. Reactia institutiei vine dupa ce cotidianul “Ziua" a publicat ieri un articol in care se afirma ca ministrul a avut probleme in a intra pe teritoriul american.

Sub titlul “Ciorapeanu", ziarul a scris, citind surse anonime, ca “ministrul Afacerilor Externe al Romaniei a fost umilit la intrarea in Statele Unite ale Americii. Adrian Cioroianu a fost silit sa-si scoata cureaua si sa se descalte de pantofi in cadrul procedurilor de primire in SUA. El nu a fost tratat ca un inalt demnitar aflat in vizita oficiala, ci ca un imigrant oarecare, fiindu-i luate amprentele digitale, scanata retina si fotografiat pentru dosarul securitatii interne a SUA". Sursele “Ziua" mai afirma ca “ofiterii americani l-au intrebat pe Cioroianu si care este scopul vizitei sale in Statele Unite, nefiind impresionati de faptul ca e vorba despre un inalt demnitar".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.