Comisia senatoriala de abuzuri ar putea decide martea viitoare audierea procurorilor DNA sau sesizarea CSM, in legatura cu petitia formulata de liderul PC, Dan Voiculescu, in care se plange ca magistratii anticoruptie s-ar fi dedat la represiuni politice in cazul sau, informeaza Newsin.

Dan Voiculescu semnaleaza in petitia adresata Comisiei senatoriale de abuzuri ca a doua zi dupa inceperea activitatii Comisiei de ancheta a faptelor sefului statului, pe care a si prezidat-o, Daniel Morar ar fi solicitat SRI sa-i comunice informatii despre familia sa. Dan Voiculescu se plange, in acelasi document adresat comisiei, ca o echipa condusa procurorul Adriana Cristescu s-a prezentat la CNVM, unde a solicitat "tot ce exista si tot ce se stie despre firmele lui Voiculescu".

Deputatul-avocat Sergiu Andon l-a reprezentat astazi pe Dan Voiculescu in fata Comisiei de abuzuri, pentru a sesiza "faptul ca la DNA (...) din lipsa de performanta, din lipsa de rezultate, intreaga preocupare se indreapta catre dosare politice, spre anchete la televizor, spre communicate spectaculare, de natura a aduce atingere demnitatii si reputatiei oamenilor, adversari politici ai celor care influenteaza DNA".

"Se impune o analiza exigenta a stilului politienesc, de Parchet, de pe vremea lui Andrei Vasinschi, pe care il practica actualul DNA", a declarat Sergiu Andon, la finalul audierii.

Presedintele comisiei in cauza, Ion Toma, a aratat ca audierea lui Sergiu Andon s-ar putea solda cu invitarea procurorilor DNA sau cu sesizarea CSM in cazul Voiculescu, insa o decizie in acest sens va fi luata martea viitoare.

Liderul PC a mai facut publica aceasta plagere a sa la adresa DNA in ziua in care DNA a anuntat oficial ca Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, sunt invinuiti de DNA pentru presupuse splalari de bani si fals in inscrisuri intr-un dosar disjuns din afacerea Loteria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.