Legionarii au aniversat 80 de ani de la infiintarea Legiunii si primul an in care SRI nu le-a mai monitorizat manifestarea.
Ceva mai mult de o suta de persoane, majoritatea membri ai Partidului de orientare legionara "Pentru Patrie" si ai Fundatiei "George Manu", si-au consumat dimineata de simbata cu un pelerinaj la Tiganesti, Ilfov. Se implineau 80 de ani de la nasterea Legiunii. La intoarcere au oprit pret de un Tatal Nostru si o cuvintare la troita de la Tincabesti, in locul in care a fost omorit "Capitanul" Zelea Codreanu.

Grosul manifestarii a avut loc in cimitirul bisericii din Tiganesti, la mormintele a doi dintre intemeietorii miscarii, Radu Mironovici si Corneliu Georgescu. "Anul asta a fost primul cind n-am mai zarit prin tufisuri sereistii, veniti sa ne spioneze", a remarcat unul dintre organizatori. Mare parte din cei prezenti erau batrini ce-si imputinasera trupul in anii detentiei politice. Printre ei, maicute, tineri uscativi, cu plete si barbute rare, ce-si impartaseau unul altuia diverse vehemente la adresa Guvernului si a jidanilor, ba chiar si doua-trei copile. Ici si colo cite o camasa verde, costume populare si chimire de piele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.