Asociatia "21 Decembrie 1989" cere generalului Dan Voinea sa dispuna ca Ion Iliescu, invinuit in "Dosarul Revolutiei", sa nu paraseasca tara
Asociatia 21 Decembrie 1989 a cerut ieri, intr-o conferinta de presa, generalului Dan Voinea, cel care coordoneaza dosarele Revolutiei si Mineriadei, obligarea invinuitului Ion Iliescu de a nu parasi tara. Pe langa aceasta masura, presedintele Asociatiei, Doru Maries, mai solicita ca Ion Iliescu sa primeasca "un ultim avertisment, inainte de o masura preventiva mai eficienta, de a inceta influentarea martorilor si a procurorilor prin declaratiile sale cu vadita tenta agresiv-bolsevica". "Aceste masuri preventive consideram ca sunt minime, sunt legale, legitime si se folosesc la scara larga de catre procurori si judecatori in cazurile in care sunt cercetati muritorii de rand", a spus avocatul Antonie Popescu, senior al Ligii Studentilor.

Asociatia 21 Decembrie solicita sa se dispuna "obligarea invinuitului Ion Iliescu de a nu parasi tara precum si un ultim avertisment, pentru a nu mai tergiversa solutionarea dosarelor in care este invinuit, inainte de o masura preventiva mai eficienta, cum ar fi arestarea". Pana la arestare credem ca trebuie neaparat sa se produca acest act de a i se interzice sa paraseasca tara. Este o masura pe care am solicitat-o si asteptam raspuns grabnic de la Parchetul Militar", a spus Maries. "Daca in toate celelalte dosare se aplica cu duiumul la Parchetul General masurile preventive, nu intelegem de ce aceste masuri nu se aplica si unui personaj, unui invinuit de genul lui Ion Iliescu", a completat avocatul Antonie Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.