Curtea de Apel Bucuresti a hotarat definitiv si irevocabil ca proprietarul Parcului Bordei poate sa construiasca pe o treime din suprafata obtinuta prin retrocedare de la fostul edil-sef, actual presedinte al Romaniei, Traian Basescu.
Victimele disputei dintre Costanda si municipalitate sunt consilierii generali care s-au opus aprobarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) cerut de omul de afaceri in 2005.

Cu toate ca erau inca in Alianta D.A., consilierii liberali au votat atunci impotriva documentatiei urbanistice solicitata de Costanda care vroia sa construiasca in Parcul Bordei mai multe vile, dar si un hotel. Decizia consilierilor a fost atacata in instanta de omul de afaceri si a fost ceruta o despagubire de 23.000.000 de euro. in final, Curtea de Apel a hotarat ieri ca acesta sa primeasca peste 17.000.000 de euro de la cei care i-au intarziat constructia.

Consilierii liberali, buni de plata

La aflarea vestii ca ar fi buni de plata, consilierii PNL nu cred ca situatia va fi atat de grava. "Nu stiu daca ne poate obliga sa platim. Sa discutam si cu primarul", incearca sa dea o explicatie consilierul liberal Sorin Paliga. Potrivit instantei, hota­rarea este definitiva si irevocabila. "Cred ca trebuie sa fie cai de recurs. Poate la Curtea Suprema. Noi am votat impotriva fundamentat. Nu vrem sa se creeze un precedent pentru obtinerea unor PUZ-uri pe astfel de zone verzi", este de parere fostul candidat al liberalilor la functia de viceprimar general, Dan Meran. El mai spune ca PNL nu a vrut ca in Parcul Bordei sa apara blocuri.

Costel Costanda nu a fost de gasit ieri, dupa pronununtarea instantei, pentru a preciza cu exactitate ce le va solicita consilierilor generali. La polul opus, consilierii care au votat stau linistiti. "Am fost pentru PUZ-ul domnului Costanda. E un drept la proprietate. L-a obtinut si nu aveam motiv sa ma opun ca sa fiu tras la raspundere", a declarat consilierul Partidului Conservator, Victor Adar.