ONG-urile critica cheltuirea fondurilor publice pentru intalnirile private ale presedintiei

Societatea civila considera inadmisibila cheltuirea de catre Administratia Prezidentiala a peste 11.000 de euro, bani publici, pentru facilitarea unei intalniri private intre presedintele Traian Basescu si cativa formatori de opinie. Mai multi reprezentanti ai unor ONG-uri au apreciat ca atat institutia prezidentiala, cat si cei care au beneficiat de tratamentul oferit din banii contribuabililor ar trebui sa dea explicatii si sa faca publice motivele pentru care s-a recurs la un asemenea mijloc de transport.

Administratia Prezidentiala a platit peste 37.000 RON pentru deplasarea dus-intors cu avionul, pe ruta Bucuresti-Constanta, a patru intelectuali: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici si Catalin Avramescu. Cei in cauza fusesera convocati de catre presedintele Traian Basescu, in data de 13 iunie, la o intalnire privata intr-o vila de protocol din Neptun, pentru a discuta despre legea lustratiei si necesitatea reformei constitutionale.

Presedintia, invitata sa dea explicatii

"Este inadmisibil. in principiu, astfel de consultari ar trebui sa fie publice, nu sa fie ascunse de ochii presei. Evident ca nu este firesc sa pui o aeronava la dispozitie pentru o intalnire de genul asta. Nici macar nu a existat o situatie de urgenta care sa motiveze o astfel de solutie", ne-a declarat Renate Weber, presedinte al Fundatiei pentru o Societate Deschisa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.