Comisarul Leonard Orban, intr-o scurta vizita in Romania, prezinta propunerile pentru consolidarea multilingvismului in Europa.
Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, a participat, la Bucuresti la o conferinta in premiera, numita - "Multilingvismul - valoare fundamentala a Uniunii Europene" in care au fost prezentate trasaturile principale ale viitoarelor actiuni de promovare a celor 23 de limbi oficiale UE. Programele in curs de dezvoltare intra sub marea umbrela a uneia dintre teoriile fundamentale ale Uniunii Europene: principiul "Unitatii in Diversitate".

Competitivitatea, dialogul intercultural, invatarea limbilor straine precum si dezvoltarea unui spatiu pentru dialogul politic la nivel european sint citeva dintre telurile comisiei europene pe care comisarul Leonard Orban a tinut sa le puncteze. Acesta a vorbit si despre contributia multilingvismului la cresterea economica precum si la crearea unor locuri de munca mai bune. "Dintr-un esantion de aproximativ 2.000 de companii exportatoare, 11% au declarat ca au pierdut un contract din cauza lipsei de competente lingvistice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.