Cei doi judecatori care ar fi trebuit sa ia o decizie in acest caz nu s-au putut pune de acord, marti, pentru luarea unei decizii. Conform procedurii, in aceasta situatie, dosarul a fost repus pe rol, un al treilea judecator urmand sa analizeze aspectele asupra carora cei doi au avut opinii diferite. Intr-un comunicat remis ROMPRES, Serban Dimitrie Sturdza s-a aratat surprins de atitudinea Ministerului de Finante, ca reprezentant al statului roman, dar si de cea a reprezentantului SIE de la termenul de judecata din 12 iunie 2007, cand cele doua parti au afirmat ca nu inteleg de ce se insista asupra restituirii imobilul in natura, atata vreme cat autoritatile au fost de acord sa acorde despagubiri.

"Pretinsele despagubiri reprezinta o oferta neserioasa, reprezentand o valoare de zece ori mai mica decat valoarea de circulatie a imobilului, tinand cont ca este singurul imobil din centrul Bucurestiului care are o suprafata de teren compacta, cu o deschidere de peste 150 metri si cu un regim de inaltime de 14 etaje, valoarea de circulatie fiind de circa 20 milioane euro. Din pacate, atunci cand din acest imobil al familiei noastre bunica mea a fost scoasa in strada de trupele sovietice, fiind o �reprezentanta a boierimii corupte�, nimeni nu a solicitat nicio amanare, macar pentru vreun motiv umanitar", afirma, in comunicatul citat, Serban Dimitrie Sturdza.

Familia Sturdza face un apel la noua conducere a SIE si la noul ministru de Finante sa restituie in natura imobilul. �Consideram ca este de datoria noastra sa informam opinia publica in legatura cu existenta acestui litigiu pentru o restabilire a situatiei de drept si, mai ales, pentru a evidentia cum inteleg SIE, precum si Ministerul de Finante sa respecte actuala legislatie. Precizez ca nu inteleg sa fiu despagubit de la bugetul de stat din impozitele achitate de toti cetatenii Romaniei, in conditiile in care casa familiei mele exista, nu este demolata, nu este vanduta, ci doar folosita de un serviciu de spionaj�, precizeaza Serban Dimitrie Sturdza in comunicat.