Automobile Dacia il acuza pe omul de afaceri brasovean de violare de domiciliu.
Declansat in urma cu mai bine de zece zile, conflictul dintre patronatul Roman SA, condus de actionarul majoritar Ioan Neculaie, si reprezentantii uzinei Dacia Pitesti a luat amploare. Actionarul majoritar al uzinei de camioane Roman SA Brasov, Ioan Neculaie, a patruns cu forta joi dimineata, impreuna cu citiva muncitori, in punctul de lucru al societatii Dacia Renault Pitesti de pe platforma Roman si a repornit productia de piese pentru camioane. In replica, Automobile Dacia SA a depus plingere la Politia si Parchetul Brasov pentru violare de domiciliu in forma agravata si tulburare de posesie.

Miza conflictului o reprezinta chiria pentru spatiul contractat de Automobile Dacia SA, dar si faptul ca piesele produse de Dacia la Brasov sint vitale pentru productia de camioane. Recent, Neculaie i-a anuntat pe reprezentantii grupului Renault ca va mari chiria pentru spatiul detinut de acestia in incinta uzinei brasovene de la 90.000 de euro, respectiv 0,20 euro/mp, la 2,8 milioane, adica 6 euro/mp. Reprezentantii Dacia au vrut sa-si mute utilajele la Pitesti, acuzind Roman SA ca nu isi respecta nici contractele pentru furnizarea de piese. "In baza contractelor, Dacia a produs piese si pentru Roman SA, dar aceasta nu a platit nici o piesa timp de un an, acumulind datorii de peste un milion de lei", se arata intr-un comunicat al Dacia Automobile SA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.