Comisia speciala a Penitenciarului Jilava a hotarat ieri ca cererea lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, de eliberare conditionata, intr-un dosar in care a fost condamnat definitiv la sase ani pentru talharie, sa fie discutata peste zece luni, din cauza antecedentelor penale pe care le are acesta.
Comisia are rol consultativ si poate propune judecatorilor eliberarea din inchisoare, in conditiile in care se considera ca Ion Balint a avut un comportament satisfacator in detentie. Nutu Camataru, a executat mai mult de jumatate din pedeapsa definitiva de sase ani de inchisoare, insa el mai este judecat in alte cauze, pentru proxenetism, camatarie, lipsire de libertate, deposedare de bunuri si trafic de persoane.

Verdictul comisiei speciale a penitenciarului era asteptat cu interes si de procurorii care au anchetat cazul, mai ales ca, potrivit Mediafax, la unul din dosarele fratilor Camataru sunt anexate interceptari telefonice din care reiese ca atat Nutu Camataru, cat si fratele sau, Vasile Balint, zis Sile Camataru ar fi programat sa-si aranjeze cu bani eliberarea. Membrii Comisiei speciale de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava au amanat discutarea cererii lui Nutu Camataru pentru luna aprilie a anului viitor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.