40 de rromi romani si-au amplasat tabara intr-o intersectie cu sens giratoriu din capitala irlandeza, Dublin, suparati de greutatile de care s-au lovit odata ajunsi acolo. Se pare ca rromii si-a vandut toate proprietatile din Romania pentru a calatori in Irlanda, cu toate ca au fost avertizati de autoritatile romane de prevederile legale din aceasta tara.

Potrivit cotidianului irlandez "Independent", in corturile amplasate in intersectie traiesc 28 de adulti si 16 copii. Se pare ca mai multe organizatii din Dublin au adresat Guvernului o serie de cereri pentru a acorda "un ajutor omenesc". Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Dublin au declarat ca rromii ar beneficia de conditii de viata mult mai bune in Romania decat in Irlanda. De asemenea, acestia mai spun ca respectivul grup nu a solicitat asistenta consulara, dar Ambasada este dispusa sa ofere sprijin oricarui cetatean roman din strainatate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.