Un ordin al Ministerului Finantelor permite plata pe loc a datoriilor catre stat cu proprietati imobiliare.
Stingerea datoriilor catre stat se poate face prin trecerea in proprietatea publica a statului a unor bunuri imobile proprietate a firmelor, prin-tr-un simplu proces-verbal, potrivit unui ordin publicat ieri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Reprezentantii ANAF spun ca aceasta lege simplifica mult procesul de plata a datoriilor prin cedarea unor imobile catre stat.

Potrivit ordinului, creantele reprezentind impozite, taxe si alte venituri cuvenite bugetului de stat si creantele reprezentind contributii sociale se pot stinge prin dare in plata. Aceasta consta in cedarea de catre debitorul persoana juridica, in schimbul obligatiilor sale restante fata de creditorul fiscal, a unui bun imobil, care trece din proprietatea sa in proprietatea publica a statului. Procedura se aplica si in situatia in care executarea silita este suspendata, potrivit legii. Datornicul poate cere organului fiscal stingerea unor creante fiscale prin darea in plata a acestor bunuri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.