Fostul director general al Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), Luigi Berghes, a declarat ca a depus o plangere penala impotriva superiorului sau, ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a altor persoane din subordinea acestuia, pe care le acuza de "fapte de o gravitate care atinge securitatea nationala".

Berghes considera ca a fost demis pentru ca a facut publice contracte in valoare de 84 milioane de lei, acordate la mica intelegere, si ca demiterea sa este nula fara un ordin semnat de Remes.

Reprezentantii ministerului spun ca transferul de autoritate s-a facut legal.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes va fi chemat in instanta, alaturi de alte persoane din subordine, potrivit fostului director general al Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), Luigi Berghes, care a declarat ca a depus o plangere penala impotriva acestora. Motivul demersului il constituie implicarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) in conducerea SNIF.
Saptamana trecuta, Berghes a fost inlocuit din functia de director general si din cea de presedinte al Consiliului de Administratie, impreuna cu toti membrii CA, ADS numindu-l pe Teodor Kilaiditis la conducerea SNIF.

Berghes considera ca poate fi revocat din functie doar in baza unui ordin al ministrului agriculturii, intrucat, conform legii 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea ADS si a Hotararii de Guvern nr. 385/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), SNIF se afla in subordinea MADR si nu a ADS.

Fostul director considera ca revocarea sa a fost decisa si pentru ca a sesizat Corpul de Control al Primului Ministru cu privire la acordarea de catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare a 9 contracte, fara licitatie, catre Hidroconstructia. Valoarea totala a acestora este de peste 84 milioane lei, dupa cum se arata in raportul Corpului de Control.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, cat si presedintele ADS, Daniel Dragan, care au venit la sediul SNIF ieri, dupa incheierea conferintei sustinuta de Berghes, sub paza jandarmilor, apreciaza ca revocarea s-a facut in conformitate cu legislatia in vigoare. Referindu-se la patrimoniul SNIF, Dragan a spus ca nu poate face niciun comentariu pana la efectuarea unui inventar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.