Un program de calculator scornit de directorul IT al TVR stoarce de cativa ani bani din bugetul Societatii Romane de Radiodifuziune. Constantin Constantinescu, poreclit „calculatoristul sef al Televiziunii“, patroneaza o firma ce a prins contracte grase cu Radioul.

Cu acordul tacit al Mariei Toghina, presedintele-director general al SRR, firma Public SRL a inchiriat programul cu pricina, desi in Radio exista acum un soft care face exact acelasi lucru. Maria Toghina a fost avertizata de acest lucru de specialistii IT din Radio, insa nu a tinut cont, preferand sa plateasca lunar 9.000 de euro chirie pentru acel program.

Constantin Constantinescu, directorul IT al Televiziunii Romåne, de ani buni mulge de bani Radioul Public prin intermediul unui program-minune. "Calculatoristul sef" al TVR a pus måna inca din 1996 pe un contract cu Societatea Romåna de Radiodifuziune (SRR), prin care firma acestuia inchiriaza pe 9.000 de euro lunar 3 licente ale unui program denumit Multinews. Culmea, din 2004, Radioul a mai cumparat un alt soft care face exact acelasi lucru, insa contractul cu firma lui Constantinescu nu a fost denuntat. Cea care a inchis ochii la aceasta inginerie a fost Maria Toghina, presedintele-director general al SRR

Omul care pana acum cateva saptamani se ocupa de tot ce inseamna calculatoare la TVR joaca de multa vreme la mai multe capete, scotand bani de la alte institutii publice. Asa s-a intamplat si in 1996, cand firma SC Public SRL, patronata de Constantin Constantinescu, a incheiat un contract cu Societatea Romana de Radiodifuziune. Sereleul "Public" urma sa inchirieze Radioului un program de calculator care ar fi gestionat fluxurile agentiilor de stiri cu care lucrau salariatii SRR. Pentru acest serviciu, firma lui Constantinescu urma sa primeasca 3.000 de euro pentru fiecare licenta inchiriata. Contractul cu pricina a fost incheiat pentru 3 licente, pe o perioada ce putea fi prelungita la infinit, cu acordul partilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.